پاور کامپیوتر

پاور کامپیوتر

یکی از اجزای اصلی هر سیستم کامپیوتری پاور آن است. پاور کامپیوتر (PSU) واحد منبع تغذیه است. این عضو کلیدی وظیفه تامین برق بقیه اجزای کامپیوتر از جمله تجهیزات جانبی نصب شده مانند کارت گرافیک و هارد دیسک اضافی را بر عهده دارد. منبع تغذیه سخت افزاری است که الکتریسیته را به برق تبدیل می کند و به بقیه بخش های کامپیوتر توزیع می کند.
منبع تغذیه بخش اساسی هر سروری است. بدون حضور پاور کامپیوتر، زیرساخت فناوری اطلاعات سیستم شما کار نخواهد کرد؛ پس جای تعجب نیست که اکثر سیستم ها منبع تغذیه داشته باشند. حال که با پاور کامپیوتر آشنا شدید، خوب است بدانید که Power over Ethernet جایگزین خوبی برای پاور است که برق را در کابل های شبکه بدون اتصال به پریز برق حمل می کند. این جایگزین، برای سیستم هایی که به انعطاف پذیری بیشتری نیاز دارند، ایده آل ترین گزینه است.


سوالات متداول


از بهترین برند های پاور کامپیوتر به برند های گرین، تسکو، کولر مستر، ریدمکس، سادیتا، ایسوس، دیپ کول، گریت وال، ترمالتیک، سیلوراستون، کورسیر، گیگابایت، تراست و شارکون می توان اشاره کرد. هر کدام از این برند ها خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند که کاربرد آن ها را متمایز از یکدیگر می کند.

برای اینکه بفهمید پاور کامپیوتر چند وات است، برچسب (لیببل) آن را نگاه کنید. بر روی برچسب (لیبل) انواع مدل پاور ها قدرت یا توان آن ها بر حسب وات (W) یادداشت شده است. حتما این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است پاور های غیر استاندارد و متفرقه توان اسمی غیر واقعی داشته باشند. برای مثال ممکن است یک پاور 600 واتی از برند متفرقه در اصل بیشتر از 250 وات توان نداشته باشد؛ به همین دلیل هم بهتر است که از برند های معتبر خرید کنید.

اکثر پاور های محبوب موجود در بازار در بازه تاریخی 1401 تا 1402 در بازه قیمتی ۳,۷۹۸,۳۴۰ تومان تا ۴,۶۴۲,۴۱۵ تومان قرار دارند. البته حتی پاور های کمتر از 1 میلیون تومان و بیشتر از 8 میلیون تومان هم در بازار پیدا می شوند

پاور های کامپیوتر از بخش های زیر تشکیل شده اند: خازن، برد های مدار، سیم پیچ ‌ها برای انتقال و تنظیم جریان الکتریکی. مجموعه این اجزاء در کنار هم برق مورد نیاز برای قطعات کامپیوتر را تأمین می ‌کند.