مادربرد

مادربرد کامپیوتر

مادربرد درواقع یک برد مدار چاپ شده است که هسته اصلی سیستم است و باعث ارتباط بین اجزای مختلف کامپیوتر مانند کارت گرافیک، پردازنده یا cpu، حافظه یا رم و فضای ذخیره سازی یا هارد می شود. مادربرد کامپیوتر تنها نوع مادربرد است که خودتان می توانید بخرید و آن را به راحتی بر روی سیستم خود نصب کنید. با نگاه به مادربرد، مجموعه ای از مدار ها، ترانزیستور ها، اسلات ها، خازن ها، کانکتور ها و ... را می بینید. بعضی از ویژگی های مادربرد مانند سوکت، چیپست، فرم فاکتور، اسلات توسعه، پشتیبانی از کارت گرافیک، ارتباط با کارت گرافیک، نوع رم، نوع هارد و ... در انتخاب مادربرد کامپیوتر نقش مهمی دارند.


سوالات متداول


ایسوس، MSI، اینتل، گیگابایت، ASRock، Biostar و ایسر در حال حاضر بهترین برند های مادربرد کامپیوتر هستند

در هنگام خرید مادربرد باید به دیگر اجزای کامپیوتر مانند پردازنده، رم، هارد، کارت گرافیک و ... توجه کنید و به این دقت کنید که مادربرد کامپیوتر پورت ها و اسلات های موردنیاز شما را داشته باشد. برای مثال اگر پردازنده شما نسل دوازدهم اینتل است، بهتر است که مادربرد شما سوکت LGA 1700 و چیپست Alder Lake داشته باشد. پورت PCIe مهم ترین پورت در مادربرد است که باید به وجود آن توجه کنید. در هنگام خرید مادربرد به فرم فاکتور توجه ویژه ای داشته باشید. فرم فاکتور های مادربرد عبارتند از: ATX (دارای حداکثر 8 اسلات رم، 4 کارت گرافیک و 12 پورت SATA)، microATX (دارای حداکثر 4 اسلات رم، 3 کارت گرافیک و 8 پورت SATA)، mini-ITX (دارای 2 اسلات رم، یک کارت گرافیک و 6 پورت SATA). تاکید می کنیم که قابلیت اتصال مادربرد به رم، کارت گرافیک و هارد را به خوبی بررسی کنید و سپس یک مادربرد خریداری کنید.

علائم خرابی مادربرد کامپیوتر عبارتند از: بوت نشدن ویندوز، نشان دادن صفحه آبی، هنگ کردن کامپیوتر، ریستارت شدن ناگهانی، شناسایی نکردن سخت افزار ها، کاهش سرعت کامپیوتر، داغ شدن کیس کامپیوتر، صدا دادن کیس، بوی سوختگی از مادربرد کامپیوتر، سوراخ شدن و رنگ پریدگی خازن های مادربرد و خمیدگی مادربرد.

مادربرد گیمینگ باید ظرفیت بیشتری داشته باشند تا عملکرد مدار ها سرعت بیشتری داشته باشد و جریانی که در مادربرد استفاده می شود، آن را بیش از حد داغ نکند. این مادربرد ها پردازنده هایی دارند که با سرعت بسیار بالایی کار می کنند، خازن ها و سوکت ها کیفیت بالایی دارند و سیم های استفاده شده در مادربرد کامپیوتر ضخیم و سنگین هستند. بهتر است که مادربردی را انتخاب کنید که 4 اسلات رم داشته باشد (بیشتر فرم فاکتور های ATX دو تا چهار اسلات دارند.) توجه کنید که مادربرد شما پورت SATA داشته باشد و M.2 SSD را پشتیبانی کند. حواستان باشد که مادربرد کامپیوتری بخرید که مناسب اس اس دی موردنظر شما باشد. شما برای کارت گرافیک به یک اسلات PCI Express نیاز دارید. همچنین دقت کنید که مادربرد از مواد درجه یک ساخته شده باشد.